NAAAAAA meine SCHNACKERLEN wia weit seits IHR mit EICHRA WEIHNACHTSDEKO...????
ALSOOO i bin fertig,,,,freu,,,,,freu,,,,,,
mei mir gfallts sooooo guat,,,,
obwohl i seit JAHREN eigentlich des gleiche ZEIG hob,,,
okeeee oan zwoa DEKOTEILE miassn dann schoooooo NEICH sein,,,,,,
mei es macht einfach soooo ah FREID,,,,,wenn ma wieda wos entdeckt hot,,,,
was zu den olten KLUMP ,,,,ggggg dazua passt oda nit;::::????
UND das nit lei i mei WEIHNACHTSDEKO anschaun kann
hob i meine BEST FRIENDSMÄDLS eingladen,,,,,,
mei es is einfach soooooo NETT mit meine HENDLN,,,,,,,
und mei GITTI vom BLICKWINKL,,,,
hot an LIEBLINGS-KUACHA,,,,,,
und zwar an APFELSCHMAND-KUACHA,,,,,,,
mei imma wenn i und SIE nach BAYERN fahrn,,,,,,
dann fahrn ma imma in de olte SPINNEREI,,,,
und dann muas ah APFELSCHMAND-KUACHA sei,,,,,
mei und wenn de koan dawischt,,,, mei i sogs EICH,..
dooooo geht des GSUMMS los,,,,,,
I WILL MEIN APFELSCHMAND-KUACHA,,,BLÄÄÄÄÄÄÄR.....
letztens hob i zu IHR gsogt,,,,,,
DUUUUUU des SUMMSN is eingentlich mei PART,,,,,,gggggg
und deshalb hab i IHR an APFELSCHMAND-KUACHA gmacht,,,,,,
da SIMBA,,,,,,hot ah halbe STUND scho am FENSTER gsessn,,,,und gsummst,,,
der hot GENAU gspürrt,,,,das ah BSUACH kummt,,,,,,
i glab des merkt der daran,,,,weil i dann imma SCHIMPF,,,
wenn er sich auf meine NEICH aufgschüttelten KISSALEN wieda aufi sitzen WILL
dann SOG i imma,,,, SIIIIIIIMBBBAAAAAA gehts DU runta,,,,,,
meinst i hob LUST de gaaaaanzen dreißg KISSN wieda aufschütteln
fürn BSUACH,,, pahhhhhhh ,,,,,, aber dann kennt der sich aus,,,,,ggggg
und des is der LECKERER KUACHA,,,,,,,, ahhhhh i hob sooo ah GAUDI,,,,,,
im WOHNZIMMA hob i ja alles jetzt in ROT WEISS......
und da hab i eben in da KUCHL,,,,,,
mei andere WEIHNACHTSDEKO,,,,,,,
de wos eigentlich imma dann aus CREM BRAUN und ORANG
besteht,,,,,,,
aber i hob des ORAAAAANG nimma sehn kenna
seit zig JAHREN hab i de FARBEN abwechselnd
im WOHNZIMMA oder in da KUCHL ghabt,,,,,,
aber gaaaaanz wos NEICHS wollt i jetzt ah nit kaffa,,,,,
alsoooooo hob i zu meiner restlichen WEIHNACHTSDEKO
de orangen SACHA weglassn,,,,,,
und ah paaaar KUPFER FARBENE SACHA austauscht......
und schoooooo schauts wieda gaaaaanz anders aus,,,,
i find den HIRSCHEN sooooo scheeee.....
und soooo hot da gedeckte TISCH ausgschaut,,,,,,
mei i muas erst für den TISCH ah passende TISCHDECKN nahn,,,,,
i hob ja im olten HAUS,,,, soooo an langen TISCH ghabt,,,,,,
und der is VIERECKIG,,,,
mei solang muass de ungebügelte ah tuan,,,,,gelle......
ahhhhh aber jetzt zu mein APFELSCHMAND-KUACHA.....
mei de MÄDLS und i hätten uns in den einilegn kenna,,,,,
sooooooo GUAT war der
de GITTI hot sooooogar DREI STÜCKAL gessn,,,,,,
und hot sooooogar gsogt das der noooo bessa is,,,,
als in dem CAFE,,,,,
mei i hob sooooo ah GAUDI ghabt,,,,,,,,
weil wia ja wissts wenn i BSUACH hab,,,,
i ja imma an NEICHEN KUACHA ausprobier,,,,,,
und meistens hots ah HINGHAUT,,,,,,,
aber jetzt wollts sicha wissn,,,,, wia der KUACHA geht
den miassts unbedingt macha,,,,,,VERSPROCHEN,,,,,,,,
SCHEISS auf de KILO,,,,, aufi auf da HUFTE........ggggg
der is jede KILO wert,,,,, VERSPROCHEN,,,
habs ausprobiert,,,,,freu,,,,freu,,,,,,
BLUMAL dürfen bei mir ah nia fehlen,,,,,,,des ghört bei mir einfach dazua,,,,,freu;;;FREU,,,,,
und sooooo wird der gmacht,,,,,,
ZUTATEN für den MÜRBTEIG
200 g MEHL
1 TL BACKPULVER
180 g ZUCKER
1 EI
100g kalte BUTTER
das alles miteinander verkneten
und 1/2 STUNDE in FOLIE verpackt
im KÜHLSCHRANK kühlen.....
den BACKOFEN auf 180 Crad vorheitzen
in einer 28 cm SPRINGFORM mit BACKPAPIER auslegen
den RAND einfetten und mit SEMMELBRÖSEL auskleiden
den TEIG in de FORM drücken
und einen RAND hochziehen,,,,,
ZUTATEN für die FÜLLUNG
6-8 säuerliche ÄPFEL
SAFT von 1 ZITRONE
1 PÄCKCHEN VANILLE-PUDDINGPULVER
halbe LITER APFELSAFT.....
220 g ZUCKER
die ÄPFEL schälen in STÜCKE schneiden und mit ZITRONENSAFT
vermengen,,,,,,
den PUDDING herstellen wie auf der PACKUNG
aber anstatt der MILCH den APFELSAFT verwenden
und den ZUCKER mit unterrühren,,,,
die ÄPFEL unterheben und alles auf den TEIG geben
und 45 MIN backen
über NACHT kaltstellen
am nächsten TAG,,,,
ZUTATEN für den SAHNE SCHMAND
500 ml SAHNE
200 g SCHMAND
oder CREME FRAICH
1 SAHNESTEIF,,
den SCHMAND cremig schlagen
die SAHNE aufschlagen,,,,mit SAHNESTEIF
alles miteinander vermengen,,,,
auf den KUCHEN geben,,,,
ich habe einen TORTENRING hergenommen
und ein paar STUNDEN nochmals kühlen,,,,,
kurz vor den SERVIEREN
oben drüber BRAUNER ZUCKER und ZIMT.......
mei i ÄRGERT mi imma das meine STÜCKALEN von de KUACHA nia soooo scheeeen ausschaun
imma alles verschmiert,,,,,mahhhh
i seh des imma erst wenn i de BUIDLN dann bearbeite,,,,,,ggggg
SOOOOO und jetzt verrat i EICH wer mei HASI gwonnen hot von HIER
54 LOSE hab i ghabt,,,,,,, und zogen ham ma de liabe NICOLE....
i gfrei mi soooooo...freu....freu,....
schickst ma glei dei ADRESSALE,,,,, bis bald BUSSALEEE
und an alle andern scheeeen das mitgmacht habts,,,,, gibt sicha bald wieda mol
ah GSCHENKAL aufn WEG,,,,
sooooo meine MÄDELS und JUNGS,,,,,,
i wünsch EICH noooooo an feinen TOG,,,,
bis bald de BIRGT des DEKOHERZAL
und den heutigen POST verlinke ICH bei der TANJA
die sammelte süße WEIHNACHTSLECKEREIEN